Węgiel Grillowane krewetki i kalmary z grillowanymi cytrynami i wędzonymi pomidorami-czarna oliwka

Węgiel Grillowane krewetki i kalmary z grillowanymi cytrynami i wędzonymi pomidorami-czarna oliwka
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać węgiel Grillowane krewetki i kalmary z grillowanych cytryn i wędzonych pomidorów-Czarna Oliwa smak spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 727 kalorii, 7G białka, oraz 72 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.72 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory śliwkowe, czosnek, liście pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Węgiel Grillowany kurczak w stylu Sinaloa z grillowaną kukurydzą, czarną fasolą i Quinoa Relish, Halibut z grillowanym pomidorem i oliwkowym smakiem, oraz Grillowany Sum z oliwkowym sosem pomidorowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: garść wiórów hickory 6-calowe drewniane szaszłyki, moczone w zimnej wodzie co najmniej 1 godzinę
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
3
Na smak: namoczyć chipsy hickory w wodzie przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4
Wrzuć garść gorących węgli na dno palacza. Rozrzuć chipsy hickory na górze. Włóż lód na Dolny ruszt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
5
Umieść ruszt do gotowania nad tacą z lodem. Gdy temperatura palacza osiągnie 100 stopni F, umyj pomidory olejem rzepakowym, doprawij solą i pieprzem i umieść je na górnym ruszcie. Zamknij palacza i palić pomidory przez 10 do 20 minut, w zależności od tego, jak dymny chcesz je.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tacka Na Kostki LoduTacka Na Kostki Lodu
6
Grubo posiekać pomidory, umieścić w misce i dodać oliwę z oliwek, oliwki, koperek, sok z cytryny, pietruszkę, ocet, miód, cebulę i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Pozostawić smaczek w temperaturze pokojowej, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
8
W przypadku owoców morza: przygotuj grill węglowy co najmniej 30 minut przed gotowaniem, zapalając rozrusznik kominowy wypełniony twardym drewnem i pozwól spalić, aż pokryje się szarym popiołem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Wrzucić krewetki i kalmary z sokiem z cytryny, oliwa z oliwek i czosnek i niech marynować przez 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
KałamarnicaKałamarnica
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
10
Posmaruj ściętą stronę każdej połowy cytryny olejem rzepakowym i posyp solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
11
Szaszłyk krewetki i macki kalamari na różne szaszłyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
12
Posypać solą i pieprzem. Grill krewetki przez około 2 minut na stronie i macki kalmary przez około 30 sekund na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
KałamarnicaKałamarnica
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
13
Umieścić ciała kalmary bezpośrednio na grillu i gotować przez około 15 sekund na stronie. Grillować cytryny, przycięte bokiem w dół, aż lekko zwęglone.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
14
Wyjąć na talerz.
15
Ułóż szaszłyki i ciała na dużym talerzu. Top z smakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
16
Skropić nieco więcej oliwy z oliwek na wierzchu i wycisnąć grillowaną cytrynę na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
17
Udekoruj półmisek pozostałymi grillowanymi cytrynami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny

Składniki

4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej rzepakowy, do grillowaniaOlej rzepakowy, do grillowania4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKoperkowe liście, do dekoracjiKoperkowe liście, do dekoracji596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekany świeży koperekposiekany świeży koperek596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1zostawićŚwieża pietruszkaŚwieża pietruszka4goździkiczosnek mielonyczosnek mielony11 funt cukinii,1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyLódLód1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipestkowe oliwki kalamata, grubo posiekanepestkowe oliwki kalamata, grubo posiekane4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo wyciśnięty sok z cytrynyświeżo wyciśnięty sok z cytryny4cytryny, połówkicytryny, połówki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek, plus więcej na mżawkęoliwa z oliwek, plus więcej na mżawkę1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiGrecka oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaGrecka oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia8pomidory śliwkowe, rdzeniowane, o połowę krótszepomidory śliwkowe, rdzeniowane, o połowę krótsze1smallsczerwona cebula, pokrojona w drobną kostkęczerwona cebula, pokrojona w drobną kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa12kolosalne krewetki (15 lub mniej za Funt), ogony na, łuskane i deveinedkolosalne krewetki (15 lub mniej za Funt), ogony na, łuskane i deveined12smallskalamari, głowy i macki usunięte, ciała masłem i punktowane, aby zapobiec zwijaniukalamari, głowy i macki usunięte, ciała masłem i punktowane, aby zapobiec zwijaniu

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które możesz spróbować, jest GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn