Pizzaiola Cielęca
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać cielęciny Pizzaiolan spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 519 kalorii, 21g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.66 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, sos worcestershire, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stek Pizzaiola, Klopsiki a La Pizzaiola, oraz Klopsiki a La Pizzaiola dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić plastry cielęciny, aż będą bardzo cienkie-usunąć ścięgna z boku, jeśli mięso.
Na rozgrzaną patelnię włożyć 1/4 szklanki oliwy z oliwek, dodać plastry cielęciny doprawione solą i pieprzem, a następnie podgrzać pod patelnią i lekko smażyć z obu stron.
Na osobnej patelni na ogniu umieścić 2 łyżki oliwy i dodać czosnek, usmażyć delikatnie, a następnie dodać pomidory. Doprawić solą i pieprzem, dodać oregano. Zmniejszyć ogień i gotować powoli przez kilka minut.
Dodaj soki mięsne do sosu pomidorowego i sos Worcestershire.
Na każdym plasterku cielęciny umieścić plasterek sera mozzarella i za pomocą perforowanej łyżki umieścić pomidory i trochę sosu na cielęcinie. Przykryć i pozostawić na wolnym ogniu 5 minut.
Pozostały sos przełożyć przez sito.
Ułożyć cielęcinę na półmisku i sproszkować mocno parmezanem i ułożyć pod brojlerem na 2 minuty na brązowo.
SOS podawać osobno w rondlu.