Pizza z kiełbasą i warzywami
Pizza z kiełbasą i warzywami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 448 kalorii, 26g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ciepłą wodę, wino, cukinię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukinię, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Z Cukinii jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pizza Z Kiełbasą W Głębokim Naczyniu, Pizza Z Kiełbasą W Głębokim Naczyniu, oraz Pizza Z Kiełbasą W Głębokim Naczyniu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować sos, podgrzej duży rondel na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj cukinię, cebula, i grzyby na patelni; smażyć 7 minut lub aż warzywa są lekko rumiane.
Dodać wino i pieprz; gotować 1 minutę lub aż płyn prawie wyparuje. Wymieszać z sosem.
Usunąć osłonki z kiełbasy. Gotować kiełbasę w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż rumiane, mieszając do kruszonki.
Aby przygotować ciasto, rozpuścić miód i drożdże w 1 szklance ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać 2 1/4 szklanki mąki, mąki kukurydzianej, i sól do mieszaniny drożdży; mieszać, aż miękkie ciasto tworzy. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. 6 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Umieść jeden stojak piekarnika w środkowym ustawieniu. Ustaw kolejny stojak w najniższym ustawieniu. Rozgrzej piekarnik do 47
Posmaruj 13 x 9-calową patelnię do pieczenia olejem. Ciasto przełożyć na patelnię. Delikatnie wcisnąć ciasto na patelnię i po bokach patelni. Lekko spryskać powierzchnię ciasta sprayem do gotowania. Przykryć folią; odstawić na 5 minut.
Usunąć folię; wyrzucić. Łyżka mieszanki sos do skorupy.
Piec na dolnej półce w temperaturze 475 przez 20 minut.
Sery połączyć; posypać równomiernie sosem.
Piec na środkowym stojaku dodatkowe 15 minut lub aż skorupa jest złoty kolor i topi się ser. Cool 10 minut na stojaku drucianym.