Pizza z figami i Prosciutto
Pizza figowa i Prosciutto może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 385 kalorii, 8G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Jeśli masz sól, prosciutto, figi i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Figi-Pizza prosciutto, Pizza Z Figami I Prosciutto, oraz Pieczarki-Pizza Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce posypać drożdże 3/4 szklanki ciepłej (11
Odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół. Wymieszać z solą i 1/3 szklanki oliwy z oliwek.
Jeśli używasz haka do ciasta, dodaj 2 1/2 szklanki mąki i wymieszaj do zwilżenia. Beat na dużej prędkości, aż ciasto nie czuje się lepki i wyciąga czysto z miski, o 10 protokół. Jeśli ciasto jest nadal lepkie, ubij więcej mąki, 1 łyżkę na raz.
Jeśli mieszasz ręcznie, dodaj 2 1/2 szklanki mąki i ubijaj, aż ciasto będzie zwilżone i lekko rozciągliwe. Zeskrobać ciasto na lekko posypaną mąką deskę. Zagniataj, aż ciasto będzie gładkie, elastyczne i nie lepkie, 10 do 12 minut; dodaj mąkę w razie potrzeby, aby zapobiec przyklejaniu.
Ciasto pokroić na 4 równe kawałki.
Umieść na mące i przykryj folią, aby zapobiec wyschnięciu.
Odstawić na 10 minut. Zagnieść 1 kawałek ciasta, aby wydalić powietrze. Na posypanej mąką desce rozwałkuj, aby zrobić 11-calową kulę. Umieścić okrągłe na 12-na 15-calowej blachy do pieczenia i nakłuć ciasto na całym widelcem.
Piec na dolnej półce piekarnika 500, aż blady złoty, o 3 protokół. Przesuń skorupę na stojaku do ostygnięcia. Powtórz kształt i upiec pozostałe ciasto.
Aby podgrzać, umieść pieczone skórki w jednej warstwie bezpośrednio na stojakach w piekarniku, aż nagrzeją, około 1 minuty.
Przenieś skórki na talerze i szybko ułóż prosciutto, figi i rukolę równo na każdym.
Posypać równomiernie pozostałym olejem, rozmarynem i pieprzem.