Pizza Turecka
Przepis Pizza turecka może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 5 minut. Na 1,86 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 323 kalorie, 13g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, jajka, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pizza Turecka, Turecka Pizza Z Indyka, oraz Pizza Po Turecku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 425 F.
Ułóż połówki pita, pocięte bokiem do góry, na blasze do pieczenia.
Posmarować olejem i posypać 3/4 łyżeczki papryki; odstawić. Na dużej patelni, na średnim ogniu, roztopić masło.
Dodaj szpinak, 1/2 łyżeczka soli, i 1/4 łyżeczka pieprzu i gotować, rzucając często, aż szpinak zwiędnie, o 2 protokół. Szpinak podzielić między pitas. Zrobić studnię w środku każdego łóżka szpinaku i crack 1 jajko do studni. Jajko przyprawiamy pozostałą papryką, solą i pieprzem i posypujemy fetą.
Piec, aż jajka są ustawione, około 11 minut na cieknące żółtka.
Podawać z miętą i nadziewanymi liśćmi winogron (w razie potrzeby).
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Spalletti Chianti rezerwowy Poggio Reale z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.