Pizza Skopelitti alla Romano
Przepisów śródziemnomorskich nigdy za wiele, więc wypróbuj Pizza Skopelitti alla Romano. Za 2,43 USD za porcję ten przepis pokrywa 37% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1142 kalorii , 29 g białka i 39 g tłuszczu . Ten przepis służy 4 osobom. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go ponownie. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, a jego przygotowanie zajmuje około 1 godziny i 40 minut . Ten przepis z Foodnetwork wymaga tymianku, oliwy z oliwek, cukru granulowanego i mąki. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten uzyskuje łyżkowy wynik 0% , co jest wynikiem możliwym do poprawy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Cookinghow Penne Alla Vodka , Fettuccine Alla Carbonara, With No Cream Necessary i Linguine Alla Carbonara .
Instrukcje
Podgrzej mleko do 110 stopni F i wlej do miski miksującej. W misce rozpuścić drożdże w mleku.
Dodajemy mąkę i cukier i mieszamy.
Odczekaj, aż mieszanina (gąbka) zacznie bulgotać, około 6 do 8 minut.
Do ubitej masy dodać mąkę, sól, zimną wodę i oliwę z oliwek. Mieszaj, aż powstanie ciasto. Po dokładnym wymieszaniu ciasto zacznie odchodzić od miski. Lekko ugniataj, aż uformuje się duża kula. Przykryj ręcznikiem i odstaw. Kiedy ciasto wyrośnie po około 30 do 45 minutach, ugniataj je i zacznij zwijać w 6-uncjowe kawałki w przypadku złożonej pizzy i 4-uncjowe kawałki w przypadku otwartego płaskiego chleba.
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Na dużej patelni rozpuść masło i lekko zrumienij na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, zmniejsz ogień do średniego i powoli karmelizuj cebulę. Gdy się zarumieni, odstawić do ostygnięcia.
Rozwałkuj 6-uncjowy kawałek ciasta na długi prostokątny kształt.
Ułożyć na dużej blaszce do pizzy lub blasze do pieczenia posypanej semoliną.
Ciasto posmarować oliwą i kilka razy nakłuć widelcem, żeby nie wybrzuszyło.
Na cieście równomiernie rozsmaruj karmelizowaną cebulę, posyp fetą i tymiankiem.
Włóż pizzę do piekarnika, zmniejsz temperaturę do 400 stopni i piecz przez 25 minut lub do momentu, aż wierzch będzie złotobrązowy.
Pokrój na 8 części i podawaj na ciepło.