Pizza Rzymska
Rzymska Pizza może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 376 kalorii, 15g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i odebrać grzyby, pancetta, ser mozzarella, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%. Spróbuj Roman Pizza Bianca, Rzymska Pizza Z Kurczakiem, oraz Pizza po Rzymsku z pieczonymi pomidorkami Cherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 1 Stojak piekarnika w środku, a drugi Stojak Na spodzie piekarnika i rozgrzej do 450 stopni F.
Rozwałkuj każdy kawałek ciasta do pizzy na prostokąt o wymiarach 13 1/2 na 8 1/2 cala.
Przenieść do oddzielnych dużych blach do pieczenia.
Łyżka sos marinara na pizzy, dzieląc równo i pozostawiając 1-calowy granicy wokół każdej pizzy.
Posypać sery mozzarella i Fontina na pizze, dzieląc równo.
Posypać pieczarkami i pancettą ser.
Piec pizze, aż skórki są chrupiące i brązowy na dole i ser topi się na górze, o 15 protokół.
Pizze pokroić w poprzek na prostokątne plasterki i od razu podawać.
Wymieszać ciepłą wodę i drożdże w małej misce, aby wymieszać.
Odstawić do rozpuszczenia drożdży, około 5 minut.
Mąkę i sól wymieszać w maszynce do miksowania. Zmiksować w oleju. Po uruchomieniu maszyny dodaj mieszaninę drożdży i zmiksuj, aż ciasto uformuje się. Obrócić ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagnieść do uzyskania gładkości, około 1 minuty.
Przełożyć ciasto do dużej miski naoliwionej i obrócić ciasto, aby pokryć je olejem. Przykryć miskę folią i odstawić w ciepłym miejscu bez przeciągów, aż ciasto podwoi objętość, około 1 godziny. Punch dół ciasta i formy w piłkę. Ciasto można zużyć natychmiast lub przechowywać hermetycznie w lodówce przez 1 dzień.