Pizza Carbonara Delfina
Pizza Carbonara delfiny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 2049 kalorii, 62g białka, oraz 106g tłuszczu każdy. Na 6,91 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka guanciale, mąka, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Delfina brokuły Rabe Pizza, Insalata Del Campo Delfina, oraz Ugotuj książkę: Ribollita"Da Delfina".
Instrukcje
Zrobić ciasto: umieścić drożdże, olej i 2 szklanki plus 1 łyżka. zimną wodę z kranu w misce miksera stojącego i wymieszać, za pomocą haka do ciasta, na najniższej prędkości, 5 minut lub do momentu całkowitego rozpuszczenia drożdży.
Dodać mąkę i wymieszać kolejne 8 minut.
Przykryj miskę luźno zwilżonym ręcznikiem i pozostaw ciasto do wyrośnięcia 20 minut.
Dodać sól i wymieszać na małej prędkości, aż włączone i rozpuszczone, o 7 protokół.
Ciasto obrócić na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i pokroić na 6 równych porcji.
Tocz każdą porcję okrężnym ruchem naciskowym w ciasną kulkę.
Umieścić na lekko posypanej mąką blasze do pieczenia.
Przykryj szczelnie folią i pozostaw do wyrośnięcia co najmniej 4 godziny w ciepłej temperaturze pokojowej. Kulki ciasta wzrosły prawidłowo, gdy są miękkie, poduszkowe i pełne powietrza.
Rozgrzać kamień do pizzy lub blachę do pieczenia na najniższym stojaku piekarnika na 550 (lub tak wysokie, jak piekarnik pójdzie), co najmniej 30 minut.
Pokrój zieloną cebulę na długie plastry, mocz w zimnej wodzie przez 20 minut i odcedzaj w durszlaku. Odstawić.
Doprowadzić mały garnek wody do wrzenia, dodać guanciale, i gotować, aż zmięknie, o 5 protokół.
Pracując z 1 kulką ciasta na raz (resztę trzymaj szczelnie przykrytą), Ustaw na dobrze obranej skórce do pizzy lub blasze do pieczenia. Aby rozciągnąć się do 11-do 12-in. okrąg, najpierw dotknij środka piłki opuszkami palców, aby delikatnie ją opróżnić. Następnie wypchnij go opuszkami palców na zewnątrz od środka. Następnie podnieś okrąg ciasta i przytrzymując go pod obręczą, obróć go jak kierownicę, pozwalając grawitacji ciasta pomóc rozciągnąć. Przykryj ciasto grzbietami rąk i delikatnie rozciągnij Na Zewnątrz, okresowo obracając. Flop rozciągnięte ciasto w dół na skórkę do pizzy.
Rozprowadzić około 1/2 szklanki pecorino równomiernie na cieście. Top z jedną trzecią zielonej cebuli, a następnie jedną trzecią guanciale. Zmielić na papryce i skropić 3 łyżkami. śmietanka. Dobrze wstrząśnij skórką co kilka sekund, aby ciasto nie przywierało.
Posadź końcówkę skórki do pizzy (lub długą krawędź blachy do pieczenia) na kamieniu do pizzy i wsadź pizzę szybko na kamień (lub rozgrzaną blachę).
Piec 2 minuty, następnie wyjąć z piekarnika ze skórką do pizzy lub blachą do pieczenia, rozbić jajko na środku, delikatnie wcisnąć z powrotem do piekarnika ze skórki palcami i piec 3 minuty więcej. Tuż przed podaniem przeciągnij nóż przez jajko, aby je rozłożyć.
Powtórz z 2 kulkami ciasta i pozostałymi dodatkami (górne pozostałe 3 kulki ciasta inaczej lub zamrozić).
Dodać do przodu: uformować ciasto w kulki (poprzez krok
i schłodzić przez noc, szczelnie przykryte folią, zamiast pozwolić rosnąć na blacie (będzie powoli rosnąć w lodówce). Można również zamrozić ciasto do 2 tygodni (przed rozciągnięciem niech schłodzone lub zamrożone ciasto osiągnie temperaturę pokojową).
* Znaleźć w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych i rynkach włoskich.