Piwo-gotowane na parze małże z boczkiem to bezmleczne hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 429 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.8 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, sól i pieprz, małże i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać boczek, można śledzić to danie główne z Blueberry Buckle jako deser. 153 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Małże gotowane na parze z boczkiem, piwem i koprem, Piwo Gotowane Na Parze Małże, oraz Piwo Gotowane Na Parze Małże dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść boczek w dużej patelni ze stali nierdzewnej ustawić na średnim ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż brązowy i ostry, 5 do 7 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć ugotowany boczek na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami. Odstaw boczek na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Gotowany
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodaj szalotki i czosnek na patelni i gotować, mieszając często, aż szalotki zmiękną i czosnek po prostu zaczyna brązowieć, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodaj tymianek do patelni i wymieszać z piwem, upewniając się, aby zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna patelni. Kiedy piwo zacznie bąbelkować, zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i dodaj oczyszczone małże do patelni w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Umieść pokrywkę na patelni i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Po 5 minutach sprawdź małże. Za pomocą szczypiec usuń wszystkie otwarte małże i przenieś do dużej miski. Przykryj patelnię ponownie i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut, przenosząc otwarte małże do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Gdy wszystkie małże są otwarte i przeniesione do miski, ubić musztardę Dijon do sosu na patelni. Doprawić solą i czarnym pieprzem. Należy pamiętać, że boczek, a także alkohol wydzielany przez małże, są zarówno słone, więc nie potrzeba zbyt wiele dodatkowej soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Udziec Jagnięcy Z Kością
Pudełko Suszonego Spaghetti
Alkohol
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Gotowy sos wylać na małże, następnie posypać zarezerwowanym boczkiem, a także posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
8
Małże podawać z chrupiącym chlebem i zimnym piwem.
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.