Pitta pizzas
Pizze Pitta mogą być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 582 kalorie, 26g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 120 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pełnoziarniste pieczywo pitta, suszone na słońcu przeciery pomidorowe, dojrzały cheddar i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pitta pizzas, Nadziewane pitta Marokańska, oraz Toster pitta pockets.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 200C / 180C wentylator / Gaz 6 i umieścić blachę do pieczenia wewnątrz do nagrzania.
Rozłóż każdą pittę z 1 łyżeczką czystej. Top z pomidorami, szalotka, chorizo i cheddar.
Umieścić na gorącym arkuszu i piec przez 10 minut, aż Pitta są chrupiące, ser topi się i chorizo ma frazzled krawędzie. Rozsypać bazylią, jeśli chcesz, i podawać z zieloną sałatką.