Prowansalski Pistou wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,47 zł za porcję. Ta przystawka ma 444 kalorie, 12g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka rosołu z kurczaka, liść laurowy, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 79%. Spróbuj Tagliatelle z Czerwonym prowansalskim Pistou, SOS Pistou Prowansalski, oraz Prowansalska zupa jarzynowa (Soupe au Pistou) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W małym rondlu, połączyć fasolę z liściem laurowym i 2 szklanki wody. Przykryć częściowo i dusić na małym ogniu do miękkości, około 20 minut dla świeżej fasoli i 45 minut dla suszonych. Wyrzucić liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Dodatki (opcjonalnie)
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
3
Dodaj por, szalotka, seler, marchew, papryka, tymianek i pozostałe 3 łyżki wody i gotować na umiarkowanym ogniu, aż woda odparuje i warzywa zmiękną, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
4
Dodać bulion i dużą szczyptę soli i pieprzu; doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
5
Dodaj fasolkę szparagową, kukurydza i gotowane fasolki wraz z pozostałym płynem do gotowania. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż kukurydza będzie miękka, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
Dodatki (opcjonalnie)
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
6
Tymczasem, w robocie kuchennym, połączyć bazylii i czosnku i procesu do pasty. Po włączeniu maszyny powoli wlewamy pozostałą 1/2 szklanki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
7
Przełożyć puree do blendera i zmiksować na bardzo gładką masę. Przecier zeskrobać do miski i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
8
Dodać cukinię do zupy i dusić tylko do miękkości, o 4 protokół. Wyrzucić gałązki tymianku i doprawić zupę solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
8 Do 9 Papryczek Poblano, Upieczonych, Obranych I Posiekanych
9
Zupę wyjąć z ognia, wymieszać z puree bazyliowym i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
8 Do 9 Papryczek Poblano, Upieczonych, Obranych I Posiekanych