Pistacjowe Kruche
Pistacjowe kruche to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 68 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 32 i kosztuje 10 centów za porcję. Jeśli masz pistacje, cukier granulowany, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Pistacjowe Kruche, Pistacjowe Kruche, oraz Pistacjowe Kruche.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163° i ułóż stojak na środku.
Wytnij 22-calowy kawałek pergaminu i złożyć na krawędziach tak mierzy 8 cali szerokości; odłożyć na bok. Płaszcz 8-by-8-calowa metalowa patelnia do pieczenia z masłem i linia szew-side dół z pergaminem (2 długie końce powieszą się na krawędziach). Pamiętaj, aby dopasować pergamin tak płynnie, jak to możliwe do patelni, ciasno bigując go w rogach. Płaszcz spód pergaminu z większą ilością masła i odstawić patelnię na bok.
Umieść pistacje na dużej patelni na średnim ogniu i tosty, mieszając od czasu do czasu, aż będą aromatyczne i lekko złote, około 10 do 15 minut.
Wyjmij je z patelni i pozostaw do ostygnięcia na 10 minut.
Połącz 1/2 szklanki pistacji, 1/2 szklanki cukru i soli w robocie kuchennym. Proces, aż pistacje zostaną zmielone, a mieszanina przypomina gruboziarnisty piasek, około 30 sekund.
Dodać mąkę i pulsować, Aby połączyć, około 10 (1-sekundowy) impulsów.
Dodać odmierzone masło i skórkę z cytryny i pulsować ponownie, aż ciasto jest po prostu mieszane i łączy się, około 10 (1-sekundowy) impulsów.
Dodaj pozostałe 1/4 szklanki całych pistacji i pulsować, aż zostaną podzielone na kawałki o wielkości ziaren pieprzu, około 10 (1-sekundowy) impulsów.
Wlać mieszaninę do przygotowanej patelni i, używając podstawy miarki lub szklanki, wcisnąć ją równomiernie do patelni. Użyj widelca, aby delikatnie nakłuć kruche pieczywo na całej powierzchni.
Wierzch ciasta posypać równomiernie pozostałymi 2 łyżeczkami cukru.
Piec do jasnego złotego koloru, około 35 do 40 minut.
Przenieś patelnię do stojaka z drutu i pozostaw kruche ciasto do ostygnięcia przez 15 minut. Aby usunąć, chwyć pergamin wiszący na krawędziach i wyciągnij kruche ciasto z patelni.
Przenieść go do deski do krojenia i usunąć i wyrzucić pergamin. Za pomocą ząbkowanego noża pokrój ciepłe bułki na prostokąty o wymiarach 1 na 2 cale. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia przed podaniem, około 10 minut.