pistacjowe ciasto
Ciasto budyniowe pistacjowe może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 334 kalorie, 5 g białka i 15 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką mieszankę budyniu pistacjowego, napój gazowany, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 22% wyniku, co nie jest wynikiem super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Ciasto z budyniem pistacjowym, Ciasto z budyniem pistacjowym i Ciasto z budyniem pistacjowym.
Instrukcje
W dużej misce połącz masę ciasta, mieszankę budyniową, jajka, wodę gazowaną i olej; ubijaj na niskiej prędkości przez 30 sekund. Ubijaj na średnim ogniu przez 2 minuty. Wymieszaj orzechy włoskie.
Wlać do natłuszczonej i oprószonej mąką formy 10-calowej. karbowana miska rurowa.
Piec w temperaturze 350° przez 40-45 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut, a następnie wyjmujemy z formy na kratkę, aby całkowicie ostygły.
W dużej misce ubić śmietanę, mleko, mieszankę budyniową i cukier puder na najwyższych obrotach, aż powstanie sztywna piana. Ciasto mroźne.
Posypać orzechami włoskimi. Przechowywać w lodówce do momentu podania.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto Budyniowe w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Casteller Cava Rosado. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Casteller Cava Rosado
Casteller Cava Rosé to pyszne wino musujące produkowane metodą tradycyjną, poddane drugiej fermentacji w butelce. Dojrzewająca przez 12 miesięcy na osadzie przed wypuszczeniem na rynek, niezmiennie dostarcza najwyższej jakości smaków. Ta żywa, pikantna Cava będzie dobrze komponować się z większością tapas, a także świeżymi owocami, tartami jagodowymi i miękkimi, kremowymi serami. Ma więcej niż wystarczająco stylu i treści, aby sam w sobie był doskonałym aperitifem.