Pisarei e Faso (pierogi chlebowe z fasolą z Piacenzy)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb, więc spróbuj Pisarei e Faso (pierogi chlebowe z fasolą z Piacenzy). Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1197 kalorii, 47g białka, oraz 35 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, parmigiano-reggiano, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest super. Spróbuj Batu (zakonserwowana kaczka z Piacenzy), Ugotuj książkę: Indyk z pikantną czarną fasolą w pierożkach z tofu, oraz Wołowina z pierogami chlebowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 1 szklankę wody do wrzenia.
Bułkę tartą wlać do miski i dodać wrzącą wodę.
Odstawić na 10 minut. Usypać mąkę na powierzchni roboczej. Za pomocą drewnianej łyżki zrób studnię w kopcu, która wygląda jak krater wulkanu.
Dodaj jajka, 10 łyżek wody i namoczoną bułkę tartą do studni. Zmiksować je drewnianą łyżką. Stopniowo mieszaj mąkę, wykonując płytkie skrawki wzdłuż ścian studni i włączając mąkę do płynów. Użyj skrobaka do ciasta, aby złapać wszelkie płyny, które mogą uciec z krateru mąki. Gdy mieszanina stała się szorstkie ciasto, ugniatać go ręcznie 10 minut, lub aż elastyczne. Powinien być dość sztywny i niezbyt lepki. Owinąć ciasto w folię i pozostawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
Kształt pisarei: te małe loki makaronu są kształtowane przez wzięcie kawałka ciasta wielkości grochu, naciśnięcie go czubkiem kciuka, a następnie pociągnięcie kciuka do tyłu iw górę w szybkim ruchu. Ciasto rozrzedza się i zwija, tworząc kształt litery C W profilu. Po zrobieniu kilku kawałków, rozwinie się rytm, a kształtowanie pisarei stanie się automatyczne. Mają pod ręką kilka dużych płaskich koszy wyłożonych ręcznikami kuchennymi do suszenia makaronu. Weź 1/4 ciasta (resztę owiń w folię) i podziel na 10 sztuk.
Rozwałkuj każdy kawałek płaską częścią dłoni, tworząc długi przewód o średnicy od 1/4 do 1/2 cala. Trzymaj sznurki przykryte folią. Wyjmij 1 Sznurek i pokrój go na kawałki wielkości grochu. Użyj czubka kciuka, aby zwijać każdy kawałek w powierzchnię roboczą, a następnie pociągnij do tyłu i do góry. To ruch migający.
Rozłóż kawałki na koszach, nie pozwalając im dotknąć.
Umieść fasolę w dużym garnku i dodaj wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć ją o około 3 cale.
Dodać liście szałwii i rozmaryn. Przykryć i doprowadzić do bardzo powolnego pęcherzyka na średnim ogniu. Dostosuj ciepło tak, aby woda powoli bąbelki. Gotować, pokryte, 1 godzina, lub aż fasola są po prostu miękkie wystarczy jeść, ale nie w ogóle mushy.
Fasolę odsączyć w durszlaku i odstawić do garnka.
Dokonywanie sos pomidorowy: podczas gotowania fasoli, podgrzać oliwę z oliwek i tłuszczu pancetta w ciężkim rondlu 4-quart na średnim ogniu.
Dodać cebulę i pietruszkę.
Podsmażyć cebulę na bogaty złoty brąz, o 10 protokół.
Dodać czosnek, bazylia i koncentrat pomidorowy, i gotować około 30 sekund.
Dodaj pomidory i ich płyn, rozbijając je, gdy idą do patelni. Doprowadzić do żywej bańki i gotować, odkryte, 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Umieścić fasolę w dużym garnku z sosem pomidorowym i 1 szklanka wody, i doprowadzić mieszaninę fasoli / pomidorów do delikatnej bańki. Mieszanina powinna pęcherzykować bardzo powoli. Częściowo przykryć i gotować 1/2 godziny, aż fasola będzie bardzo miękka (ale nie rozpadnie się), i mieć konsystencję gęstej zupy. Często mieszaj, aby sprawdzić, czy nie przykleja się.
Dodaj więcej wody, jeśli mieszanina grozi spaleniem.
Umieść 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodaj 2 łyżki soli. Kropla w pisarei i gotować 5 do 6 minut, aż pływają i są lekkie.
Wlać fasolę do rozgrzanej miski i złożyć obie razem, uważając, aby nie rozbić makaronu.
Posypać kilkoma łyżkami sera i podawać. Przekazać resztę Parmigiano-Reggiano oddzielnie.