Jeśli masz około 30 minut do spędzenia w kuchni, pilaw z marchewką i rodzynkami może być super bezglutenowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 osobom. Za 51 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka zawiera 226 kalorii , 4 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką tymianek, rodzynki, curry i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 31% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Spróbuj Curry Dal z pilawem z basmati i rodzynkami , pilawem z marchwi i pilawem z kurczaka i marchwi, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
1
W rondlu podsmaż cebulę na maśle, aż będzie miękka. Wymieszaj wodę, marchewkę, ryż, rodzynki, bulion, curry, sól i tymianek. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Słonina Wieprzowa
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek