Pilaw na bankiet curry

Przepisów na hor d'oeuvre nigdy za wiele, więc wypróbuj Pilaw na bankiet curry. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,07 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 331 kalorii . Niewiele osób tak naprawdę lubiło to indyjskie danie. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka migdałów, nasion kminku, strąków kardamonu i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 43% wyniku , co jest dobrym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także pilaw z brązowym ryżem i grzybami , pilaw bulgur z zieloną soczewicą, podawany z karmelizowaną cebulą – Mercimekli Bulgur Pilavi i pilaw z ryżu basmati pachnący kminkiem .
Instrukcje
W głębokim rondlu podsmaż cebulę na oleju z goździkami, strąkami kardamonu, laską cynamonu, nasionami kminku i czarnuszką, jeśli używasz, aż cebula lekko się zrumieni i będzie miękka. Utrzymuj średnie ciepło na niskim poziomie i często mieszaj; powinno to zająć około 10 minut.
Dodaj ryż i poruszaj go w oleisto przyprawionej cebuli, aż będzie śliski i błyszczący, następnie wlej bulion i zagotuj patelnię. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj na najmniejszym możliwym ogniu przez 20 minut.
Wyłącz ogień, zdejmij pokrywkę, przykryj ściereczką i ponownie załóż pokrywkę na garnek. Ryż można pozostawić w ten sposób na co najmniej 10 minut, a maksymalnie na około 1 godzinę. Gdy będziesz gotowy do podania, rozłóż ryż na widelcu, posypując na wierzch prażonymi, pokrojonymi w plasterki migdałami i kolendrą.