Pikantny mus dyniowy
Spiced Pumpkin Mousse to deser dla 6 osób. Za 1,23 dolara za porcję przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 443 kalorie , 6 g białka i 26 g tłuszczu . 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jeśli masz pod ręką dynię, gęstą śmietanę kremówkę, mielony cynamon i kilka innych składników, możesz go przygotować. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 41% . Ta ocena jest solidna. Wypróbuj Gluten Free Pumpkin Spiced Breakfast Bread , Spiced Pumpkin Cheesecake i Spiced Pumpkin Pancakes, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W małym rondelku rozpuść żelatynę w wodzie; odstaw na 1 minutę lub do zmięknięcia. Ubij żółtka i cukier. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż termometr wskaże 160° i mieszanka zgęstnieje, około 5 minut.
Przenieś do małej miski; ubijaj, aż ostygnie i zgęstnieje, około 3 minut. Ubij dynię i przyprawy. Schłodź w lodówce przez 1 godzinę lub do momentu stężenia.
W małej misce ubij śmietanę i wanilię, aż utworzą się sztywne szczyty. Wymieszaj z mieszanką dyniową.
Grubo pokrusz 12 pierniczków; posyp nimi sześć parfaitów lub foremek deserowych. Nałóż łyżką lub wyciśnij mus na wierzch. Przykryj i wstaw do lodówki na 1 godzinę lub do momentu stężenia. Tuż przed podaniem udekoruj pozostałymi pierniczkami.