Pikantny Letni Kurczak
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj pikantnego letniego kurczaka. Ten przepis służy 6. Na 5,36 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 654 kalorie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 123 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, skórkę, korzeń imbiru i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%. Spróbuj Zesty BBQ Chicken Sandwiches-niedrogi letni posiłek, Pikantna Letnia Sałatka, oraz Pikantna Letnia Sałatka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić sos sojowy, sok z limonki, olej słonecznikowy, pieprz jalapeno, czosnek, imbir, kolendra, brązowy cukier i skórka z limonki razem w misce, aż cukier się rozpuści.
Umieść kurczaka w plastikowej torebce i zalej marynatą.
Wymieszać do pokrycia kurczaka, następnie zamknąć worek i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny.
Podgrzać duży, nonstick patelni na średnim ogniu.
Kurczaka wyjąć z marynaty i strząsnąć nadmiar.
Miejsce na patelni, skórą w dół, i gotować, aż skóra chipsy, o 4 protokół. Odwróć kurczaka i kontynuuj gotowanie po drugiej stronie, aż nie będzie już różowy w środku. Po zakończeniu wyjąć kurczaka i ogrzać.
Wlać pozostałą marynatę do patelni. Rozpuścić skrobię kukurydzianą w wodzie i wymieszać z sosem, aż zgęstnieje i będzie przezroczysty. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Podawać kurczaka z sosem.