Pikantny Kurczak Pomidorowy (Ayam Masak Merah)

Pikantny Kurczak Pomidorowy (Ayam Masak Merah)
Pikantny kurczak pomidorowy (Ayam Masak Merah) jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 33g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 501 kalorii. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kurczaka, pomidory, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć nasiona można śledzić to danie główne z Ugotuj książkę: mus czekoladowy z nasionami kardamonu jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ayam Masak Merah (kurczak w pikantnym sosie pomidorowym), Ayam Golek Gaya Pahang (Pikantny Kurczak Z Grilla W Stylu Pahang), oraz Kurczak balijski (ayam Pelalah) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kurczaka natrzeć kurkumą w proszku i solą. Odstawić. Moczyć suszone czerwone papryki chile w gorącej wodzie, aż zmiękną. Zmiksować zmiękczone suszone chile, świeży czerwony pieprz chile, czosnek, cebula, i imbir w blenderze do pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
KurkumaKurkuma
Cały KurczakCały Kurczak
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
WodaWoda
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Kurczaka opłukać na rozgrzanym oleju na złoty kolor ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wyjąć kurczaka z patelni i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Usuń nadmiar oleju z patelni, pozostawiając około 1 łyżki stołowej. Gotować i wymieszać pastę chile z cynamonem, anyż, goździki i nasiona kardamonu, aż pachnące. Powrót kurczaka na patelnię. Wymieszać w wodzie, dodając więcej w razie potrzeby. Wrzucić pomidory i wymieszać z ketchupem i cukrem. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż Nie kurczaka już różowy w kości i soki uruchomić jasne, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KardamonuNasiona Kardamonu
Pasta ChiliPasta Chili
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
CynamonCynamon
PomidorPomidor
Cały KurczakCały Kurczak
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
GoździkiGoździki
CukierCukier
WodaWoda
KościKości
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Podawać na gorąco.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn