Pikantny Kurczak Pomidorowy (Ayam Masak Merah)

Pikantny kurczak pomidorowy (Ayam Masak Merah) jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 33g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 501 kalorii. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kurczaka, pomidory, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć nasiona można śledzić to danie główne z Ugotuj książkę: mus czekoladowy z nasionami kardamonu jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ayam Masak Merah (kurczak w pikantnym sosie pomidorowym), Ayam Golek Gaya Pahang (Pikantny Kurczak Z Grilla W Stylu Pahang), oraz Kurczak balijski (ayam Pelalah) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka natrzeć kurkumą w proszku i solą. Odstawić. Moczyć suszone czerwone papryki chile w gorącej wodzie, aż zmiękną. Zmiksować zmiękczone suszone chile, świeży czerwony pieprz chile, czosnek, cebula, i imbir w blenderze do pasty.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Kurczaka opłukać na rozgrzanym oleju na złoty kolor ze wszystkich stron.
Wyjąć kurczaka z patelni i odstawić.
Usuń nadmiar oleju z patelni, pozostawiając około 1 łyżki stołowej. Gotować i wymieszać pastę chile z cynamonem, anyż, goździki i nasiona kardamonu, aż pachnące. Powrót kurczaka na patelnię. Wymieszać w wodzie, dodając więcej w razie potrzeby. Wrzucić pomidory i wymieszać z ketchupem i cukrem. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, aż Nie kurczaka już różowy w kości i soki uruchomić jasne, o 15 protokół.