Pikantny hummus z dyni wymaga około 2 godziny i 15 minut od początku do końca. Na 35 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 16. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 79 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz mielony kminek, tahini, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%. Spróbuj Pikantny Hummus Z Dyni, Pikantny Hummus Z Dyni, oraz Najlepszy Hummus: dyniowy Hummus z cynamonem" cukrowe " chipsy Tortilla {pełnoziarniste, niskotłuszczowe, Wegetariańskie + Super proste} dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pulse sok z cytryny, tahini, czosnek i sól razem w robocie kuchennym lub blenderze, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Czosnek
Tahini
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać fasolę garbanzo i oliwę z oliwek i pulsować, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciecierzyca
Oliwa Z Oliwek
3
Dodaj dynię, kminek i pieprz cayenne; proces aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Cayenne
Dynia
Kminek
4
Przenieść hummus do pojemnika z pokrywką i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 2
5
Składaj pestki dyni na hummus; dekoruj papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Dyni
Papryka
3 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 2