Pikantny Dip Orzechowy
Need a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Pikantny Dip orzechowy może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 5. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 197 kalorii. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, sok z limonki, curry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantny Ciepły Dip Z Serem Feta, Pikantny Makaron Orzechowy, oraz Pikantna Zupa Orzechowa.
Instrukcje
Rozgrzać olej w patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj szalotka, imbir i czosnek; sauté aż szalotka będzie miękka, o 3 protokół.
Dodać curry i pokruszony czerwony pieprz. Mieszać do aromatycznego, o 15 sekund. Wymieszać w 1 szklance bulionu, masło orzechowe, sok z limonki, sos sojowy, i brązowy cukier; trzepaczka do blend. Gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje, stale ubijając, około 3 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć do miski i ostudzić, ubijając od czasu do czasu. Przykryć i przechowywać w lodówce 2 godziny. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.) Cienki dip z większą ilością bulionu przez łyżki stołowe w razie potrzeby.
Dip podawać schłodzony lub w temperaturze pokojowej.