Pikantny Chleb Ziołowy
Need a chleb wegetariański? Pikantny chleb ziołowy może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 18. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 133 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odebrać masło, drożdże, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 30%. Spróbuj Pikantne Masło Ziołowe, Pikantny Sos Ziołowy, oraz Pikantne Masło Ziołowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
W dużej misce wymieszać mąkę pełnoziarnistą, suche mleko i 6 kolejnych składników; dobrze wymieszać. Odstawić.
W małym rondlu połącz mleko, cebulę, masło i miód. Gotować na średnim ogniu, aż masło się rozpuści. Chłodny do 120 do 13
Dodać mieszaninę mleka do mieszanki mąki pełnoziarnistej. Beat z mikserem na niskiej prędkości tylko do mieszania; beat z dużą prędkością 3 minuty. Stopniowo mieszaj w 1 3/4 szklanki mąki uniwersalnej, aby uzyskać miękkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne (8 do 10 minut).
Umieść w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Dziurkować ciasto; obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 14 x 7 cali.
Zwiń prostokąt mocno, zaczynając od krótkiej krawędzi, mocno naciskając, aby wyeliminować kieszenie powietrzne. Szczypta szew i kończy się uszczelnić.
Umieść rolkę, szew w dół, na patelni bochenkowej 9 x 5 cali pokrytej natryskiem do gotowania. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, wolnym od przeciągów, 40 minut lub aż ciasto podwoi się w wielkości.
Piec w temperaturze 350 przez 45 do 50 minut lub aż Bochenek brzmi pusto po naciśnięciu. (Przykryj folią aluminiową ostatnie 15 minut pieczenia, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu, jeśli to konieczne.)
Wyjąć bochenek z patelni i ostudzić na stojaku z drutu.