Pikantny Bourbon BBQ Chicken może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.31 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 486 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz melasę, bourbon, ketchup i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ciemną melasę, można śledzić to danie główne z Ciasteczka Melasowe jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Najlepsza marynata do kurczaka z grilla, BBQ Cheddar Chicken, oraz Pieczony w piekarniku Kurczak z grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieścić sos pomidorowy, bourbon, ocet, brązowy cukier, ketchup, melasa, Worcestershire, i chili w proszku w małym rondlu i ubijać do połączenia. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż smaki mają stopione i sos ma zagęszczony wystarczająco, aby Płaszcz Z Tyłu łyżki, o 25 do 30 protokół. Równomiernie podzielić SOS pomiędzy 2 małe miseczki i odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Rezerwa 1 miska sosu do serwowania i inne do szczotkowania na kurczaka, podczas gdy gotuje na grillu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Worcestershire
Chili W Proszku
Sos Pomidorowy
Brązowy Cukier
Melasa
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Cały Kurczak
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Rozgrzać grill gazowy lub węglowy do medium (około 177° do 450 ° F). Tymczasem, jeśli używasz piersi z kurczaka (albo bez kości lub z kością), pokroić je na pół w poprzek. Kawałki kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami i położyć na blasze do pieczenia. Całość zalać olejem i doprawić solą i pieprzem.Gdy grill jest gotowy, umieścić kurczaka na nim (skórka w dół, Jeśli za pomocą skórki na), przykryć grill, i gotować, aż pojawią się znaki grill na dnie, o 5 minut. Odwróć kawałki kurczaka nad, przykryć grill, i gotować, aż pojawią się znaki grill na drugiej stronie, o 5 minut więcej.Odwróć kurczaka ponownie i obficie umyć kawałki za pomocą miski z sosem odstawić na bok w tym celu. Przykryć grill i gotować przez 5 protokół. Flip i szczotkować kurczaka, i nadal flip i szczotkować co 5 minut, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszego kawałka czyta 160 ° F do165 i mięso w pobliżu kości nie jest już różowy, około 10 do 15 minut więcej (około 25 do 30 minut Całkowity czas gotowania).