Pikantne smażone udka z kurczaka

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów południowych do swojej skrzynki z przepisami, pikantne smażone udka z kurczaka mogą być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest dla 4 osób. Za 1,18 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 37 g białka , 33 g tłuszczu i łącznie 562 kalorie . Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 2 powiedziałyby, że trafił w sedno. Sprawdza się dobrze jako danie główne. Jeśli masz pod ręką proszek curry, sól i pieprz koszerny, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 3 godzin i 40 minut . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 56% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis spodobały się także: Koreański chrupiący smażony kurczak w słodko-pikantnej glazurze , Pikantny smażony kurczak w słodkim sosie chili i Aloo Bonda ~ smażone pikantne pierożki ziemniaczane w cieście .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Kurczak: Dopraw kurczaka ze wszystkich stron solą i pieprzem do smaku i włóż do plastikowego woreczka zamykanego na zatrzask o pojemności 1 galona. W małej misce ubij razem maślankę, proszek curry i pieprz cayenne, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać mieszankę maślanki na kurczaka i zamknąć woreczek. Schłodzić przez 3 godziny.
Panierka: W średniej wielkości misce wymieszaj mąkę, bułkę tartą, paprykę, sól i pieprz.
Do dużego rondla o grubym dnie wlej tyle oleju, aby wypełnił patelnię do około 1/3 wysokości.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż termometr do smażenia na głębokim tłuszczu włożony do oleju osiągnie temperaturę 325 stopni Fahrenheita. (Jeśli nie masz termometru, kostka chleba zrumieni się w ciągu około 2 minut.)
Wyjmij kurczaka z marynaty, pozwalając nadmiarowi spłynąć, i obtocz w mieszance mąki. Smaż 2 do 3 kawałków na raz, aż będą złote i ugotowane, około 6 do 7 minut, w zależności od wielkości udka.
Odsącz na papierowych ręcznikach i posyp solą.
Ułóż kurczaka na półmisku i podawaj.