Pikantne Mock Apple Pierścienie
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać pikantne Mock Apple pierścienie spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis ma 55 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 80. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 godzin i 10 minut. Mieszanka cynamonu, pół kufla słoików konserwowych, cukinia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik z 7%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pikantne Mock Apple Pierścienie, Makieta Szarlotki, oraz Makieta Szarlotki.
Instrukcje
Wymieszać 2 szklanki wody (lub ilość potrzebną do pokrycia cukinii) i wytrawiania wapna razem w niereaktywnej misce.
Umieść plasterki cukinii w dużym (co najmniej 1-galon) szklanym słoiku lub dużym garnku i wlej mieszaninę limonki na cukinię. Roztwór powinien całkowicie pokryć cukinię. Przykryj słoik folią i pozostaw na 24 godziny.
Plastry cukinii odcedzić w durszlaku w zlewie; dokładnie umyć szklany słoik. Plasterki cukinii bardzo dobrze opłucz pod bieżącą wodą, aby wypłukać całą limonkę i umieścić plasterki z powrotem w słoiku. Przykryć świeżą chłodną wodą, odstawić na 2 do 3 godzin i odcedzić wodę. Spłucz ponownie.
Umieść plasterki cukinii w dużym garnku i wymieszaj 1 szklankę octu, ałunu, barwnika spożywczego i 2 więcej szklanek wody (lub wystarczającej ilości wody, aby pokryć plasterki cukinii). Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować plastry cukinii na wolnym ogniu przez 2 godziny.
Odcedzić plasterki cukinii i wyrzucić płyn.
Włożyć plastry cukinii z powrotem do szklanego słoika.
Wymieszać 1 szklankę octu, 3 więcej szklanek wody, cukier, laski cynamonu, i czerwone gorące cukierki w rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia i mieszać, aż cukier i cukierki rozpuścić.
Wlać syrop na plastry cukinii. Pozostawić cukinię przykrytą na 24 godziny.
Odcedzić i zarezerwować syrop. Doprowadzić syrop do pełnego wrzenia w rondlu na średnim ogniu.
Sterylizuj słoiki i pokrywki do konserw we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj plasterki cukinii do gorących, wysterylizowanych słoików i wlej gorący syrop do słoików w granicach 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie ostrożnie opuścić słoiki do garnka za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aż poziom wody będzie co najmniej 1 cal powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do pełnego wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 20 minut.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.