Pikantne letnie tarty wymagają ok. 5 godzin od początku do końca. Ten przepis służy 12. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 352 kalorie, 7G białka, oraz 26g tłuszczu. 167 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz estragon, kostki chleba, szczypiorek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 38%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Pikantne Letnie Tarty, Pikantne Tarty Jajeczne, oraz Pikantne Tarty Pomidorowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Mieszaj mąkę, masło i sól w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsuj w robocie kuchennym), aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek z mniej więcej grudkami masła o wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
2
Skropić 5 łyżek wody lodowej równomiernie na mieszaninie i delikatnie wymieszać widelcem (lub impulsem), aż do włączenia. Wycisnąć niewielką garść ciasta: jeśli ciasto nie trzyma się razem, dodać więcej wody z lodem, 1/2 łyżki na raz, mieszając aż do włączenia. Nie przepracuj ciasta, bo ciasto będzie trudne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ciasto
3
Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i podzielić na 4 porcje. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zbierz całe ciasto razem, ze skrobakiem do ciasta, jeśli masz, i uformuj 2 (5-calowe) kwadraty. Chill, owinięte w folię, aż do firmy, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
1
Ułóż pierścienie flan na 2 arkuszach do pieczenia wyłożonych pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
2
Rozwałkuj 1 porcję ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta na prostokąt o wymiarach 16 na 10 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do Ciasta
3
Pokrój na 6 szorstkich kwadratów. Delikatnie dopasuj każdy kwadrat do pierścienia (nie rozciągaj ciasta). Wykończenia nadmiar ciasta równo z obręczy. Lekko nakłuć każdą skorupę kilka razy widelcem i schłodzić do jędrności, około 30 minut. Powtórz z pozostałym ciastem i pierścieniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
4
Rozgrzej piekarnik do 191° z regałami w górnej i dolnej części.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Skorupy linii z folią (nie wytrzymałe) i wypełnić ciężarami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Makaronu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
6
Piec, aż strony są ustawione, o 20 protokół. Ostrożnie wyjąć ciężarki i folię i piec skorupy aż złoto-brązowy na całym, 5 do 8 protokół. Ostudzić całkowicie na blachach do pieczenia na stojakach, a następnie usunąć pierścienie flan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Makaronu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
Folia Aluminiowa
7
Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Fasolkę gotować w osolonej wrzącej wodzie, aż będzie krucho-miękka, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots Verts
Woda
2
Odcedzić i podzielić na 4 skorupki tartej wraz z pomidorami, a następnie zalać okrągłą serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarta Muszelki
Pomidor
Ser
1
Gotować szalotkę w 1/2 łyżki oleju w małej patelni na średnim ogniu, aż zmiękną, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Przełożyć do małej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Rozgrzać pozostałą łyżkę oleju na patelni na średnim ogniu, a następnie gotować chleb, mieszając, aż złoty. Grzanki wymieszać z szalotką i podzielić na 4 tarty. Wrzucić kraba z estragonem, Skórka, i cayenne i dodać do tych samych muszli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarta Muszelki
Grzanki
Estragon
Mielony Pieprz Cayenne
Szalotka
Muszle Makaronu
Chleb
Krab
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
Gotować szalotki w oleju w oczyszczonej małej patelni na średnim ogniu, aż zmiękną, o 1 minutę. Wymieszać z groszkiem i rozgrzać, a następnie podzielić mieszaninę pomiędzy pozostałe 4 skorupki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tarta Muszelki
Zielona Cebula
Groch
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj pancetta na patelni i gotować, obracając raz, aż po prostu chrupiące. Reserve pancetta.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Czerwone Cebule
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
Składniki kremu ubić z 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Podzielić między muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
Pieprz
Muszle Makaronu
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2
Posypać szczypiorkiem tarty z kozim serem i top tarty z groszkiem z pancettą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Kozi
2 Posiekane Czerwone Cebule
Szczypiorek
3
Piec tarty na blachach do pieczenia, aż krem jest po prostu ustawić, O 20 protokół. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
1
* Skorupki tarty można piec 1 dzień wcześniej i przechowywać na tacach w temperaturze pokojowej, szczelnie owinięte folią.* Nadziewane tarty pieczone mogą być przechowywane w chłodnej temperaturze pokojowej przez 2 godziny.* Aby zrobić 1 dużą (11-calową) tartę, przygotuj pół przepisu ciasta i, po zamontowaniu go na patelni do tarty, odciąć nadmiar ciasta, pozostawiając 1/2-calowy zwis i złożyć zwis do wewnątrz. Naciśnij ciasto z boku patelni, naciskając ciasto 1/4 cala nad obręczą. Wybierz 1 nadzienie i potroić ilości składników do napełniania (dla dużej tarty grochu, będziesz potrzebować tylko 5 plastrów pancetta); użyj całego przepisu budyniu.