Pikantne Letnie Naleśniki
Pikantne letnie naleśniki wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Ten poranny posiłek ma 161 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odebrać marchew, pieprz, ziemniaki russet, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 42%. Spróbuj Pikantny Letni Squash, Pikantne Letnie Tarty, oraz Pikantne Naleśniki Owsiane dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce ubić jajko, sól i pieprz, aby wymieszać. Używając robota kuchennego lub dużych otworów na tarce ręcznej, grubo rozdrabniaj cukinię, marchew i ziemniaki.
Dodaj rozdrobnione warzywa, 1/2 szklanki bazylii i mąki do mieszaniny jaj; wymieszać tylko do połączenia.
Wlać 1 łyżkę oleju do 10-do 12-calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu; gdy jest gorąca, upuść ciasto w porcjach 1/4 szklanki na patelnię, po trzy lub cztery na raz, i spłaszczyć dolną częścią miarki lub tylną łyżką w około 3 1/2-calowych rundach. Gotować, obracając w razie potrzeby, aż rumiane i chrupiące z obu stron, 6 do 8 minut w sumie.
Przenieść naleśniki jako gotowane na talerz żaroodporny i ogrzać w piekarniku 200. Powtórz, aby ugotować Pozostałe naleśniki, dodając więcej oleju do patelni w razie potrzeby.
W małej misce wymieszać śmietanę z pozostałymi 2 łyżkami bazylii.
Naleśniki podawać na ciepło, posypane kwaśną śmietaną (patrz UWAGI).