Pikantne kubki z sałatą z indyka
Spicy Turkey Lettuce Cups to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 31 g białka, 13 g tłuszczu i łącznie 385 kalorii. Za 4,34 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup makaron ryżowy, olej roślinny, papryczkę jalapeno i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 77%, to danie jest dobre. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj kubki z sałatą z indyka, kubki z mielonym indykiem w sałatce i kubki z pikantną sałatą z kurczaka.
Instrukcje
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na etykiecie, następnie odcedź i wymieszaj z 1 łyżką prażonych oleju arachidowego. W międzyczasie w małej misce wymieszaj sok z limonki i 2 łyżeczki sosu teriyaki.
Połącz jalapeno (usuń nasiona, aby zmniejszyć ogień), imbir i skórkę z limonki w mini robocie kuchennym i pulsuj, aż zostaną drobno posiekane lub drobno posiekaj nożem.
Rozgrzej pozostałą 1 łyżkę prażonego oleju arachidowego na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotuj, mieszając, aż będzie miękka, 5 minut.
Dodaj mieszaninę imbiru i gotuj, mieszając, aż będzie opiekana, 1 minuta.
Dodaj paprykę i smaż, mieszając, jeszcze 3 minuty.
Dodaj indyka i pozostałe 2 łyżeczki sosu teriyaki; gotuj, mieszając, aż mięso będzie ugotowane, jeszcze około 5 minut.
Zdejmij z ognia i wymieszaj mieszaninę soku z limonki, orzechów nerkowca i ziół. Ułóż mieszankę makaronu i indyka w liściach sałaty.
Podawać z cząstkami limonki.