Pikantne krewetkowe poppadoms
Pikantne krewetkowe poppadoms to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 830 kalorii, 18g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Na 3,14 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz krewetki tygrysie, paprykę, tzatziki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 26 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Paprykowe Poppadoms, Pikantna pizza z krewetkami, oraz Pikantny tajski makaron z krewetkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Krewetki suszyć na papierze kuchennym i przechowywać w lodówce.
Ułóż poppadums na półmisku.
Przed podaniem, łyżką trochę tzatziki do każdego poppadum. Ułóż krewetkę na wierzchu, a następnie zakończ rozsypaniem kolendry i lekkim odpyleniem papryki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio