Pikantne krewetki Wok z ryżem kokosowym

Pikantne krewetki Wok z ryżem kokosowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,37 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 494 kalorie. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, dobrze wymieszane mleko kokosowe, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantne krewetki czosnkowe z ryżem kokosowym, Pikantne krewetki z grillowanym ananasem i kokosowym ryżem Pilaf, oraz Pikantne Wegańskie Tajskie Kokosowe czerwone Curry z ryżem kokosowo-szafranowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż opłukać na sicie pod zimną wodą, następnie dobrze wstrząsnąć, aby odsączyć i przenieść do 1 1/2-do 2-quart ciężkiego rondla.
Dodaj wodę (1 1/2 szklanki), cukier, 1 szklanka mleka kokosowego i 3/4 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia, częściowo przykryte, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego i całkowicie przykryć. Gotować 20 minut, a następnie zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 5 minut.
Podczas gotowania ryżu, trim Broccolini, odrzucając 1/4 cala od dołu, a następnie cięte po przekątnej na 1-calowe długości. Wrzucić krewetki z sosem Sriracha i pozostałe 3/4 łyżeczka soli w misce.
Wymieszać skrobię kukurydzianą, 1/4 szklanki bulionu z kurczaka, a pozostałe 1/2 szklanki mleka kokosowego w innej misce, aż skrobia kukurydziana całkowicie się rozpuści.
Podgrzać 12-do 14-calowy dobrze przyprawione płaskodennym wok lub 12-calowy patelni ciężkich na dużym ogniu, aż po prostu zaczyna palić, a następnie dodać olej, wirowanie do płaszcza.
Dodać Broccolini i smażyć na jasnozielony, następnie dodać pozostałe 1/4 szklanki bulionu z kurczaka i smażyć, aż płyn odparuje, o 3 protokół.
Dodaj mieszaninę krewetek i gotować, często mieszając, 2 protokół. Wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej, a następnie wlać go w dół strony woka i gotować, mieszając, aż sos jest lekko zagęszczony i krewetki są po prostu gotowane przez, o 3 protokół więcej. Ryż puch widelcem i podawać natychmiast z krewetkami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.