Pikantne krewetki marynowane cytryną mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatariański przepis służy 50 i kosztuje $2.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 127 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać oliwę z oliwek, krewetki, cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Pikantna Marynowana Przystawka Z Krewetek, Marynowane krewetki cytrynowe i karczochy, oraz Krewetki Marynowane Cytrynowo-Czosnkowe.
Instrukcje
1
Skórkę z cytryn Usuń za pomocą obieraczki do warzyw i usuń biały pestkę z pasków Skórki ostrym nożem. Wycisnąć 1 1/2 szklanki soku z cytryny. Drobno zmielić nasiona kolendry w elektrycznym młynku do kawy/przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona Kolendry
Sok Z Cytryny
Warzywa
Kawa
Cytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
Nóż
2
Ubić razem skórkę, sok, kolendrę, ocet, olej, wodę, cukier, płatki chile i 6 łyżek koszernej soli w dużej misce, aż cukier i sól zostaną rozpuszczone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Sól
Kolendra
Ocet
Sok
Cukier
Woda
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Przynieś 8-qt. garnek wody do wrzenia z przypraw marynowanie i pozostałe 2 łyżki soli i gotować krewetki, 2 lb. na raz, 1 1/2 minuty, lub aż po prostu gotowane przez. Powrót wody do wrzenia między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy Marynowane
Krewetki
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Przenieś gotowane krewetki z łyżką szczelinową na durszlak do drenażu i dodaj ciepłe krewetki do marynaty, rzucając do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Durszlak
5
Chłodne krewetki lekko i podzielić między około 8 dużych zamykanych plastikowych toreb z marynatą. Stos worków w dużej patelni do pieczenia, utrzymując krewetki w pojedynczych warstwach. Marynować, schłodzone, obracając torebki od czasu do czasu, co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
Patelnia Do Pieczenia
6
Krewetki odsączyć przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
1
1 duża cytryna1 1/2 łyżeczki nasion kolendry3 łyżki octu winnego białego1 łyżka oliwy z oliwek1 łyżka wody1 łyżka cukru1 1/2 łyżeczki suszonych płatków Aleppo lub New Mexican chile lub 1 łyżka suszonej gorącej czerwonej papryki płatki1 łyżka plus 2 1/2 łyżeczki koszernej soli2 łyżki przypraw do marynowania1 Funt duży (U 16/2
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.