Pikantne grillowane kotlety wieprzowe
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i bezmlecznych do swojej skrzynki z przepisami, Tangy Grilled Pork Chops może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 3,99 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 389 kalorii , 52 g białka i 16 g tłuszczu . Najlepiej sprawdza się jako danie główne i jest przygotowywane w około 15 minut . Niewiele osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Jeśli masz brązowy cukier, kotlety z polędwicy wieprzowej, sos chili i kilka innych składników, możesz to zrobić. Będzie to hit na Twoim wydarzeniu The Fourth Of July . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 73% . Wypróbuj Grilled Pineapple Pork Chops , Grilled Bourbon-Glazed Pork Chops i Grilled Marynowane kotlety wieprzowe , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużym, zamykanym worku plastikowym wymieszaj sos sojowy, sok z cytryny, brązowy cukier, sos chili i czosnek w proszku.
Odlać 1/4 szklanki do polewy i schłodzić.
Dodaj kotlety wieprzowe do pozostałej marynaty; obróć, aby pokryć. Przykryj i schłódź w lodówce przez 3 godziny lub na noc, obracając raz.
Odcedź i usuń marynatę z kotletów. Grilluj pod przykryciem na średnio-gorącym ogniu przez 4 minuty. Obróć; polej odłożoną marynatą. Grilluj przez 4-7 minut dłużej lub do momentu, aż sok będzie klarowny.