Pikantne Enchiladas Verdes de Queso
Przepis pikantne Enchiladas Verdes de Queso jest gotowy w około 1 godzinę i 40 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 237 kalorii, 5G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz bulion z kurczaka, cebulę, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Enchiladas Verdes con Pavo (zielone Chile Indyk Enchiladas), Enchiladas Verdes (Zielone Enchiladas), oraz Enchiladas Verdes (Zielone Enchiladas).
Instrukcje
Umieść paprykę jalapeno, pomidory, żółtą cebulę, czosnek i kminek w blenderze; wlać wystarczającą ilość wody, aby przykryć warzywa. Zmiksować do skroplenia, około 1 minuty.
Ogrzać 1/3 szklanki oleju roślinnego na patelni na średnim ogniu, aż olej zacznie się nagrzewać, o 30 sekund; wlać mieszankę Jalapeno do oleju. Wymieszaj z kostkami bulionu z kurczaka i kolendrą. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować sos przez 30 minut, mieszając od czasu do czasu.
Usuń zielony sos z ognia i pozostawić do stania podczas wykonywania pozostałych kroków.
Ciepła 1 szklanka oleju roślinnego na patelni na średnim ogniu. Używając szczypiec, umieść każdą tortillę na gorącym oleju i smaż przez kilka sekund z każdej strony. Tortille będą giętkie; nie rozgotować.
Zanurz smażoną tortillę w zielonym sosie, aby ją obtrzeć; umieść tortillę na talerzu do serwowania.
Tortillę posypać ok. 2 łyżeczkami rozdrobnionego sera queso fresco i zwinąć w cienką enchiladę. Najłatwiej jest, jeśli jedna osoba smażyła tortille, podczas gdy inna osoba zanurza się w sosie, wypełnia serem i zwija tortille.
Umieść enchiladas na talerzach; łyżkę z pozostałym zielonym sosem i posypać pozostałym serem queso fresco.
Rozłóż rozdrobnioną sałatę na enchiladas i posypać posiekaną czerwoną cebulą. Górne porcje z łyżką kwaśnej śmietany.
Polecane wino: Riesling, Sparkling Rose, Pinot Noir
Riesling, Sparkling rosé i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla Meksykanów. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnice Bully Hill Dry Riesling z oceną 5 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Bully Hill Vineyards Dry Riesling]()
Bully Hill Vineyards Dry Riesling