Pikantna zupa z makaronem z krewetkami i mlekiem kokosowym

Pikantna zupa z makaronem z krewetkami i mlekiem kokosowym
Pikantna zupa z makaronem z krewetkami i mlekiem kokosowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 535 kalorii, 19g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na $4.99 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka do 3 Serrano chiles, liście kolendry, sos rybny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pikantna zupa z makaronem Krewetkowo-kokosowym z grzybami Shiitake, Czerwone Curry, mleko kokosowe i tajska zupa z makaronem ryżowym, oraz Coconut Laksa with Shrimp (zupa kokosowo-Curry Noodle z krewetkami) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić cebulę, imbir, czosnek, chile, trawa cytrynowa, kolendra, kminek, kurkuma, sos rybny, i brązowy cukier w maszynce. Czysty, aby pastę, skrobanie po bokach w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Sos RybnySos Rybny
Eliksir GEliksir G
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Rozgrzej olej w ciężkim garnku do zupy lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Dodać mieszaninę pasty i smażyć, mieszając często, aż zmięknie, staje się bardzo aromatyczny i pogłębia kolor, o 8 protokół. Mieszać w muszli krewetek i gotować, aż się różowy, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4
Dodać bulion z kurczaka, wodę, mleko kokosowe, sok z limonki i sól i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ciepło, aby bulion delikatnie gotował się na wolnym ogniu przez 30 minut. Odcedzić bulion przez drobne sito i wyrzucić ciała stałe. Wyczyść garnek; powrót bulionu do garnka, doprawić solą do smaku i powrócić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Podczas gdy podstawa zupy się gotuje: zagotuj duży garnek z wodą, a następnie usuń z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Umieść makaron ryżowy w wodzie i odstawić do miękkości, 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron RyżowyMakaron Ryżowy
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
7
Odcedzić, opłukać i rozprowadzić pomiędzy czterema dużymi, płytkimi miseczkami do zupy. Ogórek pokroić w 1/4-calowe rundy, stos rundy, i pokroić w cienkie zapałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Włożyć kije ogórka do średniej miski i wymieszać z kiełkami fasoli, pokrojonymi chiles (jeśli używasz) i ziołami. Tuż przed podaniem, dodać krewetki do bulionu i delikatnie dusić, aż są tylko gotowane przez, o 3 protokół. Kadzi gorącą zupę nad makaronem. Ułóż kopiec mieszanki kiełków ogórka i fasoli na środku miski, wierzch z klinem limonki i podawaj natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Klin WapiennyKlin Wapienny
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Rozmiar
2
na bazie czterech porcji, kalorii
1
560, tłuszcz
2
30, Kalorie Tłuszczowe
1
270, Tłuszcze Nasycone
2
20, białko
3
24, Tłuszcz Jednonienasycony
4
5, węglowodany
5
2100, Cholesterol
6
135, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
55, Tłuszcz Wielonienasycony
2
3, sód

Składniki

1świeże chile (serrano, jalapeño Lub Thai), łodygi i pokrojone w cienkie rund (opcjonalnie)świeże chile (serrano, jalapeño Lub Thai), łodygi i pokrojone w cienkie rund (opcjonalnie)397papryka habaneroczy mleko kokosowe Âczy mleko kokosowe Â1Tb1 świeżo zmielone nasiona kolendry1 świeżo zmielone nasiona kolendry1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeżo zmielone nasiona kminkuświeżo zmielone nasiona kminku591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesos rybnysos rybny1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście kolendry, z grubsza posiekane lub rozdarteświeże liście kolendry, z grubsza posiekane lub rozdarte1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście mięty, z grubsza posiekane lub rozdarteświeże liście mięty, z grubsza posiekane lub rozdarte5goździkiczosnek rozgniecionyczosnek rozgnieciony28papryka habanero2-calowy kawałek świeżego imbiru (około, obrane i pokrojone w dyski2-calowy kawałek świeżego imbiru (około, obrane i pokrojone w dyski1warzywo (np. szpinak)mielona kurkumamielona kurkuma1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2zdanietrawa cytrynowa, przycięta i zgrubnie pokrojonatrawa cytrynowa, przycięta i zgrubnie pokrojona2warzywo (np. szpinak)jasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z limonkiświeży sok z limonki4kliny wapiennekliny wapienne4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion z kurczaka w puszkach domowych lub niskosolnychbulion z kurczaka w puszkach domowych lub niskosolnych2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekiełki fasoli mung, opłukane i suszonekiełki fasoli mung, opłukane i suszone1małecebula, grubo posiekanacebula, grubo posiekana170papryka habaneromakaron ryżowy szerokimakaron ryżowy szeroki2do 3 świeżych chiles serrano, łodygach i grubo posiekanedo 3 świeżych chiles serrano, łodygach i grubo posiekane4trochę posiekanej cukiniiMuszle z krewetek do zupyMuszle z krewetek do zupy311 lb. krewetki na Funt.), muszle usunięte i zarezerwowane; deveined1 lb. krewetki na Funt.), muszle usunięte i zarezerwowane; deveined1Tb2 olej orzechowy lub roślinny2 olej orzechowy lub roślinny7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego0Ogórek Angielski (bez pestek)  ÂOgórek Angielski (bez pestek)  Â
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn