Pikantna Zupa Fasolowa Tortilla
Pikantna zupa fasolowa Tortilla wymaga z grubsza 1 godzina i 10 minut od początku do końca. To danie główne ma 472 kalorii, 21g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis serwuje 8 i kosztuje $2.7 za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś bulion warzywny, fasolę garbanzo, kukurydzę z ziaren i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 5 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia ogromny wynik spoonacular 84%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pikantna Zupa Tortilla, Pikantna Zupa Z Tortilli Z Kurczaka, oraz Zupa Tortilla Z Czarnej Fasoli.
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek w garnku na średnim ogniu; podsmaż cebulę i czosnek, aż cebula będzie przezroczysta, około 10 minut.
Dodaj papryczki chipotle; gotuj i mieszaj, aż będą pachnące, około 1 minuty.
Dodaj chili w proszku i kminek; gotuj i mieszaj, aż mieszanina zostanie podgrzana, jeszcze około 5 minut.
Wymieszaj bulion, fasolę pinto, fasolę garbanzo i czarną fasolę w mieszance cebuli; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj pomidory, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż zupa się podgrzeje i smaki się zmiksują, około 20 minut.
Dodaj kukurydzę i cynamon; gotuj, mieszając od czasu do czasu, jeszcze przez 15 minut. Dopraw pieprzem cayenne, solą i czarnym pieprzem.