Pikantna Zielona sałatka z Manchego i gruszkami

Pikantna Zielona sałatka z Manchego i gruszkami
Pikantna Zielona sałatka z Manchego i gruszkami to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 341 kalorii, 9g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz pikantne warzywa sałatkowe, frisée, ziarnistą musztardę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantna Czarna Fasola, Zielone Chili I Manchego Enchiladas, Zielona sałatka z rzodkiewką i Manchego, oraz Zielona Sałatka Z Oliwkami, Sosem Manchego I Romesco.

Instrukcje

1
Gotować nasiona w 1 łyżka oleju w małej patelni ciężkiej na średnim ogniu, często mieszając, aż nadmuchane i zaczyna brązowieć, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
NasionaNasiona
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przenieść łyżką szczelinową do ręczników papierowych i rezerwy oleju. Nasiona doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
NasionaNasiona
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Wymieszać ocet, miód, musztardę, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
OcetOcet
PieprzPieprz
MiódMiód
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Dodaj pozostałe 1/3 szklanki oliwy z oliwek i zarezerwowany olej z patelni w wolnym strumieniu, ubijając aż do emulgacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
5
Podziel zieleninę i ser między talerze sałatkowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
ZieloniZieloni
6
Odciąć 2 przeciwległe strony każdej gruszki (rezerwy na inne użycie), pozostawiając 1/2-cala grubości wzdłużnie kawałek centrum z łodygi i rdzenia. Ułóż plasterek gruszki na każdym talerzu i skrop sos na sałatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
7
Posypać nasionami.
Składniki, których będziesz potrzebować
NasionaNasiona
8
Notatki kucharzy
9
* Pestki dyni można prażyć 2 dni wcześniej i przechowywać oddzielnie od oleju, przykryte, w temperaturze pokojowej.* Warzywa można myć i suszyć 1 dzień wcześniej i schładzać, owinięte w papierowe ręczniki, w zapieczętowanej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
ZieloniZieloni
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn