Pikantna Zapiekanka Z Kurczaka Southwest
Pikantna zapiekanka z kurczaka Southwest może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.58 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Mieszanka fasoli, meksykańska mieszanka serów, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pikantny Kurczak Southwest, Crock Pot Southwest Chicken Casserole, oraz Serowa Zapiekanka Z Kurczaka Southwest.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Doprowadzić piersi z kurczaka i wody do wrzenia na dużej patelni; gotować na średnim ogniu, aż soki z kurczaka uruchomić jasne i mięso nie jest już różowy wewnątrz, o 10 protokół.
Przełożyć piersi z kurczaka na duży talerz, rezerwując soki na patelni i rozdrobnić kurczaka 2 widelcami.
Cebulę i czerwoną paprykę ugotować w zastrzeżonych kapiących na średnim ogniu, aż cebula będzie przezroczysta, 5 do 8 protokół. Powrót rozdrobnione kurczaka na patelni. Wymieszaj czarną fasolę, kukurydzę, SOS picante, posiekane zielone chiles, chili w proszku i kminek do mieszanki kurczaka, aż do całkowitego połączenia. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu i gotować do ogrzania przez, o 5 protokół.
Wlać miksturę z kurczaka do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Ułóż tortille z mąki w jednej warstwie na mieszaninie z kurczakiem. Wymieszaj zupę fiesta z pokrojonymi w kostkę pomidorami i zielonymi chiles w misce, aż do całkowitego połączenia; rozłóż mieszaninę zupy na tortillach. Zapiekanka z meksykańską mieszanką sera.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż topi się polewa serowa i zapiekanka jest gorąca, około 30 minut. Schłodzić 5 minut przed podaniem.