Pikantna wieprzowina z orzechami ziemnymi
Pikantna wieprzowina z orzechami ziemnymi wymaga około 25 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 2 osób. Jedna porcja zawiera 794 kalorie , 48 g białka i 27 g tłuszczu . Za 3,68 USD za porcję ten przepis pokrywa 36% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się dobrze jako dość drogie danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga sosu sojowego, papryki, masła orzechowego i ryżu. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 88% , co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Pikantne ciasteczka z masłem orzechowym i kawałkami czekolady , Powoli duszona pikantna wieprzowina i Pikantna koreańska wieprzowina z grilla .
Instrukcje
Posyp wieprzowinę solą i pieprzem. Na patelni smaż wieprzowinę w oleju, aż soki będą klarowne.
Wyjmij i trzymaj w cieple. Na tej samej patelni podsmaż groszek, czerwoną paprykę, cebulę, czosnek i imbir przez 2 minuty. Włóż wieprzowinę z powrotem na patelnię.
W małej misce wymieszaj wodę, masło orzechowe, cukier, sos sojowy i pieprz cayenne, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Zalej mieszankę wieprzową; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 1 minutę.
Jeśli wolisz, podawaj z ryżem.