Pikantna sałatka z squasha z soczewicą i kozim serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 284 kalorie, 15g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. 1870 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz dziecko rukola, zielona soczewica, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pikantna sałatka z dyni, koziego sera i soczewicy, Chrupiące, pieczone Kliny ziemniaczane z kabaczkiem, soczewicą i kozim serem, oraz Kolacja: sałatka szpinakowa z soczewicą i chrupiącym kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 204°. Wrzuć squasha lub kostki dyni z 2 łyżkami oleju, kminek, papryka i sól. Ułóż w jednej warstwie na blasze do pieczenia i piecz 20 minut. Odwróć kawałki i piecz przez dodatkowe 10 do 15 minut, aż do miękkości. Super.W międzyczasie moczyć soczewicę przez 10 minut w małej misce, a następnie odcedzić. Soczewicę gotować we wrzącej osolonej wodzie, aż stanie się miękka, ale twarda, około 30 minut. Spłukać zimną wodą, następnie odcedzić i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soczewica
Uncje Płynu świeżej Wody
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Nóż Do Obierania
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne Posypki
2
Połącz soczewicę, dynię, dowolny olej, który możesz zeskrobać z blachy do pieczenia (nie miałem wystarczająco dużo, aby było warto) z rukolą, jeśli używasz, połowę koziego sera, miętę, ocet i 1 łyżkę oleju. Doprawić solą, pieprzem i octem, w razie potrzeby (czuliśmy, że jest to potrzebne). Podzielić na talerze i podać z pozostałym kozim serem do posypania.* Zamieniłem połowę ze słodką (nie gorącą) wędzoną papryką, aby upewnić się, że nie jest zbyt pikantna dla 13-miesięcznych smaków. Jeśli nie masz albo pod ręką, istnieją sposoby, aby zbliżyć ten dymny / pikantność z tym, co masz w spiżarni, takich jak mieszanie niektórych regularnych papryki z mielonym chipotle proszku lub innej przyprawy Dymnej, a następnie szczypta cayenne na dodatkowe ciepło.Zobacz więcej: fasola, Jesień, zdjęcie, Sałatka, Święto Dziękczynienia, Wegetariańska, Dynia Zimowa
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Uncje Płynu świeżej Wody
Squash Zimowy
Ser Kozi
Piersi Z Kurczaka Z Rożna
Soczewica
Czerwony I żółty Barwnik Spożywczy, Jeśli Chcesz
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
3
Zrób więcej: Link / Dodaj do Ulubionych / Pin / Drukuj / Email / 312 komentarzy