Pikantna sałatka z buraków i marchwi
Pikantna sałatka z buraków i marchwi może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 167 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na $3.2 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, marchew, buraki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka Z Buraków Marchewkowych, Sałatka z marchwi i kapusty buraczanej, oraz Sałatka z buraków, marchwi i granatów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Spryskaj patelnię do pieczenia 9x13 cali sprayem do gotowania.
Marchew i cebulę ułożyć na jednej stronie patelni, a buraki na drugiej. Spryskaj warzywa sprayem do gotowania. Przykryj patelnię folią aluminiową.
Pieczemy warzywa w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut, następnie odkrywamy patelnię i pieczemy, aż rumiane i miękkie, o 20 więcej minut.
Wymieszać miód, mielony pieprz chipotle, musztarda Dijon, oliwa z oliwek, herbata, ocet jabłkowy, i sól, aż mieszanina jest gładka i sól rozpuszcza.
Do dużej miski włożyć prażoną marchewkę, cebulę i buraki, a warzywa polać sosem. Delikatnie wrzucić warzywa do Płaszcz z dressingiem.
Aby służyć, umieść 1 filiżankę rukoli na każdym z 5 talerzy sałatkowych, a następnie wierzch z 1 filiżanką ubranych warzyw i 1/2 uncji koziego sera.