Pikantna pieczona dynia piżmowa
Przepisów na dodatki nigdy za wiele, więc wypróbuj pikantną pieczoną dynię piżmową. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 130 kalorii , 4 g białka i 7 g tłuszczu każda. Za 50 centów za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka dyni piżmowej, mielonego pieprzu, soli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej . Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 82% . Ten wynik jest doskonały. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pikantna dynia piżmowa , Pikantna dynia piżmowa i Pudding chlebowy z dyni piżmowej .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Wymieszaj dynię piżmową, oliwę z oliwek, tymianek, czarny pieprz i sól w dużej misce, aż pokryje się równomiernie.
Rozłóż mieszaninę w dużym naczyniu do pieczenia równą warstwą; przykryć folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut; zdejmij folię i dodaj połowę sera Romano.
Posypać na wierzch pozostałym serem. Wróć do piekarnika bez przykrycia i kontynuuj pieczenie do miękkości i złotego koloru, jeszcze około 20 minut.