Pikantna pieczona dynia piżmowa
Pikantna pieczona dynia piżmowa może być właśnie dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 130 kalorii , 4 g białka i 7 g tłuszczu . Za 50 centów za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób. 4 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Mieszanka oliwy z oliwek, mielonego pieprzu, soli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał super-łyżkowy wynik na poziomie 82% . Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także pikantną dynię piżmową , pikantną dynię piżmową i pikantny budyń chlebowy z dyni piżmowej .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Wymieszaj dynię piżmową, oliwę z oliwek, tymianek, czarny pieprz i sól w dużej misce, aż pokryje się równomiernie.
Rozłóż mieszaninę w dużym naczyniu do pieczenia równą warstwą; przykryć folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut; zdejmij folię i dodaj połowę sera Romano.
Posypać na wierzch pozostałym serem. Wróć do piekarnika bez przykrycia i kontynuuj pieczenie do miękkości i złotego koloru, jeszcze około 20 minut.