Pikantna pieczeń wieprzowa w glazurze żurawinowej
Pikantna pieczeń wieprzowa w glazurze żurawinowej zajmuje od początku do końca około 1 godziny i 15 minut. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 1,51 USD za porcję. To danie główne ma 225 kalorii, 26 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i kup pomarańcze, zmielone ziele angielskie, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to szybka, pikantna pieczeń wieprzowa w glazurze żurawinowej, pieczeń wieprzowa w glazurze żurawinowej i świąteczna pieczeń wieprzowa w glazurze żurawinowej.
Instrukcje
Zetrzyj skórkę z 1 pomarańczy, a następnie wyciśnij sok ze wszystkich pomarańczy. W małym rondlu wymieszaj sok pomarańczowy i skórkę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż objętość zmniejszy się o połowę.
W średnim rondlu wymieszaj sos żurawinowy, cynamon, ziele angielskie, ocet i sól.
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę; Dobrze wymieszać.
Dodaj do mieszanki sosu żurawinowego z mieszanką soku pomarańczowego. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje.
Pieczeń natrzyj solą koszerną.
Umieścić pieczeń na ruszcie w płytkiej brytfance.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 60–80 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 160°.
Na ostatnie pół godziny pieczenia posmaruj pieczeń mieszanką żurawinową.
Podgrzej pozostałą mieszankę żurawinową i podawaj z wieprzowiną.