Pijana Fasola
Pijana fasola może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 163 kalorie. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oleju chili-czosnek, fasola pinto, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pijana Fasola (Frijoles Borrochos), Kiki ' s Borracho (Drunken) Beans, oraz Pijana fasola Peruano z kolendrą i boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę moczyć przez noc; odcedzić. Fasolę umyć; wstawić do dużego holenderskiego piekarnika. Przykryć 1 galonem wody; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę lub aż fasola są prawie miękkie.
Zdjąć z ognia; fasola odsączyć, rezerwując 2 szklanki płynu do gotowania.
Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, czosnek, i serrano; saute 2 minut lub aż cebula są miękkie.
Dodaj fasolę, reserved liquid, poblano, sól, i pieprz; gotować 20 minut lub aż fasola będą miękkie.