Pierścień z kremem wiśniowym
Cherry Cream Puff Ring zajmuje około 1 godziny od początku do końca. Jedna porcja zawiera 287 kalorii , 4 g białka i 15 g tłuszczu . Za 66 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest na 16 osób. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt migdałowy, dodatkowy cukier puder, jajka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Dobrze sprawdza się jako przystawka. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawy. Podobne przepisy to Puff Paste quiche , Chocolate Puff Pastry Squares i Napoleon - A Creamy Puff Pastry Cake .
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj wodę, mleko, masło i sól.
Dodaj mąkę na raz i mieszaj, aż utworzy się gładka kula.
Zdjąć z ognia i odstawić na 5 minut.
Dodaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Kontynuuj ubijanie, aż mieszanka będzie gładka i lśniąca.
Nakładaj porcje ciasta w ilości 1/4 szklanki do pierścienia o średnicy 10 cali umieszczonego na natłuszczonej blasze do pizzy o średnicy 12 cali (kopce powinny się lekko stykać).
Piec w temperaturze 400°C przez 40–45 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Przenieś na kratkę. Natychmiast zrób nacięcie z boku każdego bułeczki, aby umożliwić wydostanie się pary. Ostrożnie przekrój pierścień na pół w poziomie i odłóż górę na bok; wyjmij miękkie ciasto z wnętrza widelcem. Ostudź.
W małej misce wymieszaj przez 2 minuty mleko, śmietanę, mieszankę budyniową i 1/4 łyżeczki ekstraktu.
Odstawić na 2 minuty lub do momentu zmięknięcia.
Tuż przed podaniem połóż spód pierścienia z kremem na talerzu. Napełnij mieszanką budyniową. W małej misce ubij śmietanę, cukier puder i pozostały ekstrakt, aż utworzą się sztywne szczyty.
Rozłóż na puddingu. Nałóż nadzienie do ciasta. Zastąp wierzch kremowego ptysia pierścieniem.