Pierścień Wielkanocnego Chleba
Pierścień Wielkanocny chleb może być tylko chleb, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 418 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 202 smakoszy i kucharzy. Mieszanka aktywnych drożdży, jajek, skracania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pierścień Wielkanocnego Chleba, Tęczowy Pierścionek Wielkanocny Kosz Tort, oraz Pierścień Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kolor 5 jaj barwnikiem jajecznym. W dużej misce wymieszać biały cukier, sól i drożdże dobrze z 1 szklanką mąki.
W rondlu połącz 2/3 szklanki mleka i masła, podgrzewając powoli, aż płyn się ogrzeje i roztopi masło.
Wlać mleko do suchych składników i ubić 125 uderzeń drewnianą łyżką.
Dodać jajka i 1/2 szklanki mąki lub tyle, aby grube ciasto. Beat energicznie przez 2 minuty. Wymieszać wystarczającą ilość mąki, aby kulka ciasta, która odciąga się od boków miski.
Wyłożyć na mąkę i ugniatać przez około 10 minut, pracując w dodatkowej mące, aby przezwyciężyć lepkość.
Umieść ciasto w wysmarowanej misce, obracając, aby nasmarować wierzch. Przykryć szczelnie folią i umieścić w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu, aż podwoi się luzem, około 1 godziny.
Tymczasem połączyć owoce, orzechy i nasiona anyżu.
Wybijamy ciasto i odkładamy na lekko posypaną mąką deskę. Zagnieść w mieszaninie owoców, utrzymując syropowe kawałki posypane mąką, aż zostaną przerobione na ciasto. Ciasto podzielić na pół.
Ostrożnie zwinąć każdy kawałek w 24-calową linę-owoce i orzechy sprawią, że będzie to nieco trudne. Luźno skręć dwie liny i uformuj pierścień na wysmarowanej blasze do pieczenia. Szczypcie końce razem dobrze.
Ciasto posmarować roztopionym skracaniem. Przesuń twist na bok, aby miejsce dla każdego jajka. Ostrożnie wcisnąć jajka w miarę możliwości. Przykryć chleb papierem woskowym i odstawić w ciepłe, wolne od przeciągów miejsce, aż podwoi się luzem, około 1 godziny.
Piec chleb w nagrzanym piekarniku 350 stopni F (175 stopni C) przez około 35 minut lub aż wykałaczka włożona w skręt wyjdzie czysta.
Umieścić na stojaku z drutu do ostygnięcia.
Gdy chleb ostygnie, polać lukrem między jajkami i udekorować kolorowymi posypkami. Aby zrobić lukier: wymieszać cukier cukierniczy, 1 łyżkę pełnego mleka i wanilię.