Pierś z kurczaka Oaxaca
Pierś z kurczaka Oaxaca może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 655 kalorii, 23G białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, granulki bulionowe o smaku kurczaka, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać niskotłuszczową kwaśną śmietanę, możesz podążać za tym daniem głównym z Angel Food Cake jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pierś z kurczaka Oaxaca, Pierś z kurczaka Oaxaca-smażony kurczak w sosie Chipotle, oraz Pieczona w piecu czosnkowym pierś z kurczaka z kością (AKA Dzielona pierś z kurczaka) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować sos chipotle, połącz pierwsze 3 składniki w blenderze; proces aż będzie gładki.
Wlać sos do miski, wymieszać z kwaśną śmietaną i 1 łyżką soku.
Aby przygotować kurczaka, wrzucić awokado z 1 łyżką soku.
Wytnij poziomą szczelinę przez najgrubszą część każdej połowy piersi, tworząc kieszeń. Do każdej kieszeni wkładamy 1 plasterek awokado i 2 łyżki sera.
Kurczaka posypać solą i pieprzem, a kurczaka wymieszać z mąką. Kurczaka zanurzyć w białkach jajek; zanurzyć w bułce tartej.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; smażyć 6 minut z każdej strony lub aż kurczak jest gotowy.
Makaron wrzucić z oliwkami i pietruszką.
Umieść 1 1/3 szklanki makaronu na każdym z 6 talerzy. Ułóż kurczaka na makaronie; każdą porcję uzupełnij sosem chipotle o 3 łyżki stołowe.