Pierś z kurczaka Madera
Pierś z kurczaka Madera wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 281 kalorii, 3G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, mąkę, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 28%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Pieczona w piecu czosnkowym pierś z kurczaka z kością (AKA Dzielona pierś z kurczaka), Kurczak Madera, oraz Kurczak Madera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczaka posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Kurczak w mące.
Margarynę i olej połączyć na dużej patelni.
Umieść na średnim ogniu, aż margaryna się roztopi.
Dodać kurczaka, i gotować 4 do 5 minut z każdej strony lub aż gotowe.
Przełożyć kurczaka na półmisek i ogrzać.
Wyrzucić kapieli patelni; dodać Madera i sok pomarańczowy na patelni. Gotować na średnim ogniu 6 minut lub aż mieszanina zostanie zmniejszona do około 1/2 szklanki, odtłuszczając patelnię przez skrobanie cząstek, które przylegają do patelni.
Dodać bulion i gotować 10 minut lub aż mieszanina jest zredukowana do około 3/4 szklanki.
Dodać śmietanę i gotować 5 minut lub aż mieszanina zmieni kolor karmelu i zmniejsza się do około 1/4 szklanki. Wymieszać 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
SOS rozpuścić równomiernie na połówkach piersi kurczaka.