Pierś z kaczki w sosie ze słodkich wiśni
Pierś z kaczki w sosie wiśniowym to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 6,46 zł / porcja, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 376 kalorii, 36g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, wiśnie, takie jak bing, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pierś z kaczki w sosie wiśniowo-pieprzowym, Pierś z kaczki w sosie Podwójnie wiśniowym, oraz Pierś z kaczki ze świeżym sosem wiśniowym i grillowanymi morelami.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 2-do 3-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie gotować cebulę, czosnek, i szalotka, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 7 protokół.
Dodaj pastę pomidorową, czarny pieprz, kminek, płatki papryki i 1/4 łyżeczki soli i gotuj, mieszając, 30 sekund.
Dodać paprykę i pomidora i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Wymieszaj wino, ocet (do smaku) i cukier i gotuj na wolnym ogniu 1 minutę. Wymieszać z musztardą, 1 1/2 szklanki wiśni, a pozostałe 1/2 łyżeczki soli i gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Czystą mieszaninę w blenderze do bardzo gładkiej, około 1 minuty (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów). Sos wiśniowy przełożyć przez sito o drobnych oczkach do miski i przenieść 1/4 szklanki sosu do małej miski do glazury kaczki.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°.
Ocena skóry kaczki we wzorze crosshatch z małym ostrym nożem i doprawić kaczkę solą i pieprzem.
Podgrzać wodę w żaroodpornej 12-calowej ciężkiej patelni na małym ogniu do gorąca, a następnie dodać kaczkę, skórkę w dół. Kaczka gotować, odkryte, na małym ogniu, bez obracania, aż większość tłuszczu jest renderowana, a skóra jest złotobrązowa, około 25 minut.
Przenieść kaczkę na talerz i wyrzucić wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu z patelni.
Kaczka szczotka całym sosem wiśniowym z miski i powrót do patelni, strona skóry do góry.
Kaczka pieczona w piekarniku, aż termometr zarejestruje 57° (patrz uwaga kucharzy, poniżej), około 8 minut dla średnio rzadkich.
Przenieść kaczkę do deski do krojenia i odstawić patelnię na bok.
Odstawić kaczkę, luźno pokrytą folią, 10 minut.
Natychmiast po przykryciu kaczki ostrożnie wylej dowolny tłuszcz z patelni, pozostawiając brązowe kawałki i dodaj pozostały sos wiśniowy, mieszając i skrobając brązowe kawałki.
Dodać pozostałe 1 1/2 szklanki wiśni. (Wiśnie stracą smak, jeśli gotowane; ciepło z patelni ogrzeje SOS.)
Trzymając ostry nóż pod kątem 45 stopni, pokrój kaczkę w plasterki.
Posypać posiekanymi ziołami i podawać z sosem wiśniowym.
Uwaga kucharzy: USDA zaleca gotowanie piersi z kaczki do temperatury wewnętrznej 77°, aby zapewnić, że wszystkie szkodliwe bakterie zostaną zabite, ale ponieważ wolimy mięso średnio rzadkie, gotujemy je tylko do135. według naszego smaku, co daje doskonały stopień doneness.* Dostępne w dartagnan.com.